Зараз вже важко сказати, хто і чому винайшов такий оригінальний бутерброд, як суші-бургер. Можливо, хтось ніяк не міг вирішити, яку з двох страв йому хочеться більше, і вигадав золоту середину. Можливо, при одночасному поїданні бургерів і суші в когось упала булочка, і йому довелося прилаштовувати соковиту котлету до рисово-рибних ролів – вгадувати можна нескінченно. Відомо тільки одне: ця страва популярна не лише за своїми смаковими, а й за естетичними якостями. Фотографії такого бутерброду виглядають сучасно, привабливо і неймовірно апетитно - ось чому ними заповнені фуд-блоги в Instagram і не тільки.
Приготуємо такий суші-бургер і ми.
З усіх варіацій пропонуємо спробувати найбільш правильний і відповідний назві: з такою рибкою, як норвезький лосось, ціна якого в нашому магазині вас дуже порадує і соковитою м'ясною котлетою.
Для приготування візьмемо близько 300 грамів звареного та заправленого як для суші рису, середніх розмірів готову смажену котлету з яловичого або комбінованого фаршу, свіжі овочі до смаку (цибуля, морква, броколі, редька, помідор), гарний шматок філе сьомги, соєвий або будь-який інший соус і спеції. Для прикраси або начинки буде доречна ікра лососева горбуші.
Насамперед підготуємо лосось. Його можна дрібно нарізати або покласти одним великим шматком, попередньо промаринувати в соєвому соусі з імбиром і лимоном або залишити його оригінальний смак - все залежить від ваших уподобань. Потім готуємо овочі: нарізати їх зручними шматочками або натерти на тертці. Після цього з готового рису починаємо ліпити "булочки". Тут важливо добре пром'яти рис пальцями, щоб основа вийшла ніжною, щільною та не розпадалася під час їжі. Щоб розминати було зручніше, необхідно періодично змочувати руки чистою водою. Коли верхня та нижня «булочки» будуть готові, добре приправте їх соусом, і починайте збирати суші-бургер, чергуючи начинки в будь-якому порядку. Інтригуюча та незвичайна страва готова. Приємного експерименту!