Якщо у вас планується вечірка або захід з фуршетом, якщо ви плануєте зібратися в тісному дружньому колі або просто побалувати себе чимось легким і смачним - чудовим вибором у якості страви для подачі на стіл стануть креветки. Правильно приготовлені рачки не тільки порадують усіх своїм ніжним делікатесним смаком, але й допоможуть вам уславитися талановитим кулінаром.
Спершу розберемося, які купити креветки для запланованої страви.
Повністю очищені варено-морожені рачки стануть відмінним вибором для салатів, коктейлів, різотто, піци – для будь-якої страви, де готуватимуться разом з іншими інгредієнтами. Щоб зберегти вишуканий смак, таких креветок краще не розморожувати окремо, а лише промити в холодній воді, а далі слідувати вибраному рецепту. Якщо плануєте поласувати ними як самостійною стравою, можна не довше ніж на 1 хв. опустити їх у киплячу воду, додавши до смаку спеції та трохи солі.
Сирі морожені креветки, такі як лангустини і тигрові креветки готувати доведеться трохи довше. Їх теж краще промити перед варінням і занурювати в підсолену воду, що вже закипіла, але готувати хвилин 5-10 в залежності від розмірів. Рекомендуємо також спробувати щось оригінальніше – креветки на сковороді-грилі або в духовці. У цьому випадку продукт потрібно тільки розморозити, попередньо промивши в прохолодній воді, замаринувати на годину в олії з соєвим соусом, часником, соком лимона, зеленню, сіллю і гострим перцем і починати приготування. Для зручності їх можна нанизати вздовж на дерев'яні палички. При смаженні креветки достатньо буде готувати по 2-3 хв. з кожного боку, а при запіканні на кожну сторону піде трохи більше 5 хвилин.
Для варено-морожених креветок стандартних розмірів можна застосувати ті ж способи приготування, враховуючи тільки, що час приготування займе в 2 рази менше, адже вони вже практично готові.
Якщо Ви хочете включити цей чудовий продукт у свій щоденний раціон, рекомендуємо розглянути можливість купівлі креветки за оптовими цінами у нашому магазині.