Бажаєте купити червону рибу? Давайте виберемо найсмачнішу!

Як відомо, сімейство лососевих досить численне і налічує понад 10 підвидів. Кожен представник має індивідуальність зовнішнього вигляду та смаку, і кожен з них має своїх шанувальників. І це зовсім не дивно, адже ці прекрасні водні жителі не тільки дозволяють отримати насолоду при їх вживанні, але й мають унікальні поживні і навіть лікувальні властивості.

Тому абсолютно щиро можемо заявити, що будь-який з лососевих буде надзвичайно смачною та корисною покупкою, якщо знати основні характеристики цих риб та розуміти, на які деталі звернути увагу перед тим, як вибрати та купити лосось.

Розглянемо найбільш популярні у нас види - горбушу, форель та сьомгу. Кожна з цих риб виняткова, з індивідуальним відтінком кольору м'яса та смаковими особливостями.

Так, горбушу можна назвати своєрідним «дуженем»: це порівняно невелика по довжині, але досить міцна рибка з гарною масою та щільністю. Її м'ясо не таке жирне, як, наприклад, у сьомги і тому відмінно підійде для дитячого харчування, всіляких дієт, та й взагалі, для всіх, хто вважає за краще харчуватися різноманітно, але без надмірностей. Парові котлетки, запечена цілком або стейками, філе-соломка як перекус - відмінні варіанти для приготування горбуші.

Ніжно-рожеве м'ясо сьомги, з легким апетитно-помаранчевим відтінком, так і манить вдатися до насолоди смаком і філософськими роздумами про прекрасні моменти життя. У своєму сімействі ця рибка справжнісінький гігант, адже по довжині вона може досягати 1,5 метрів і важити при цьому до 39 кг. М'ясо сьомги вважається делікатесним, воно досить жирне, але тільки за рахунок великого вмісту омега-3 кислот, і тому рекомендоване до вживання практично всім. Ціна сьомги коливається в залежності від способу її поставки: очищене охолоджене філе, яке чудово підійде для приготування суші або засолювання, коштуватиме дещо дорожче за цілого охолодженого лосося з головою. Але тільки з другого вийде справді приголомшлива юшка або рибний суп.

Морська форель відрізняється яскравим помаранчево-червоним кольором м'яса та своєрідною напівпрозорістю. Це головна «ніженка» в сім'ї, яка просто не може жити у забруднених місцях з нестачею кисню. Незважаючи на свою примхливість до довкілля, риба абсолютно універсальна в приготуванні. І так як на цілу тушку і на стейк форелі ціна не буде дуже різнитися, можна сміливо вибирати один з варіантів і: запікати з травами або соусами, солити, варити супи, обсмажувати в клярі або готувати на пару - кожна з цих страв гідна будь-якого гурмана .

Доступно під час реєстрації

Реєструйтеся та додавайте товари до списку бажань, ділитесь списками з друзями та обговорюйте товари разом

Реєстрація